Het dorp

Maaskantje is een klein dorpje met ongeveer 1700 inwoners in de provincie Noord-Brabant. Het ligt net ten zuidoosten van ‘s-Hertogenbosch en grenst direct aan het dorp Den Dungen.

Het dorp is de afgelopen jaren bekend geworden door de films en series die eigenlijk opgenomen zijn in Den Dungen maar zich in de films afspelen in Maaskantje. Na de films kwamen veel toeristen Maaskantje bezoeken. Met enige regelmaat werden toen de plaatsnaamborden gestolen als souvenir voor de mensen die het dorp bezochten.

Maaskantje kent een paar bekende Nederlanders die onder andere in de films en series gespeeld hebben. Bent u echt goed in zoeken? Dan komt u misschien wel een van de bekende personages uit de film tegen!

De speurtocht

Naast de mooie natuur die omgeving heeft komen de deelnemers onder andere langs de bekende huizen, pleintjes, en snackbar die in de films en series voorbijkomen.

Daarnaast heeft het dorp ook enkele oude gebouwen. Zoals de oude windmolen uit 1864, een kortgevelboederij uit 1658 en andere oude karakteristieke Nederlandse gebouwen.

De speurtocht heeft een lengte van ongeveer 10 tot 12 kilometer, door de gemeente en de dorpen Maaskantje en Den Dungen. En kan per fiets of lopend worden afgelegd, denk eraan dat u het beste geen goede kleding aan kan trekken omdat u door natuurgebieden heen komt. De speurtocht per auto of per motor afleggen is daarom ook niet toegestaan.

Omdat het maar een klein dorpje is wordt elke groep in een andere richting gestuurd, zodat er geen opstoppingen ontstaan op de verschillende locaties.

De activiteit wordt altijd georganiseerd op de eerste vrijdag van de maand. Om voldoende apparatuur te kunnen regelen is het noodzakelijk dat u zich uiterlijk een week van tevoren inschrijft. Heeft u een voorkeur om bij een bepaald persoon te worden ingedeeld in de groep? Dan geeft u dit tijdens de inschrijving aan. Van groep wisselen op de dag van de activiteit is vaak niet meer mogelijk.

Hoe gaat het in zijn werk?

Deelnemers worden opgedeeld in groepen van 5, waarin elke groep één gps-tracker krijgt. Elk uur worden er nieuwe coördinaten naar de gps-tracker gestuurd en heeft de groep een

half uur de tijd om op deze plek te komen. Op het beeldscherm van de gps-tracker kunnen de deelnemers zien waar ze op dit moment lopen en in welke richting zij moeten lopen.

Vervolgens hebben deelnemers op elke plek een half uur de tijd om rond te kijken, uit te rusten of naar binnen te gaan bij de bezienswaardigheden.

Naast de betaling voor de speurtocht hoeft er niet meer betaald te worden om op de plekken van bestemming naar binnen te komen. De speurtocht gaat zo de gehele dag door, tussen één en twee uur wordt er een pauze ingelast zodat de deelnemers even kunnen uitrusten, en kunnen lunchen. Dit doen we bij een restaurant. Het is niet verplicht om hier eten of drinken te bestellen, dit mag u ook zelf meenemen. Daarna zal de speurtocht verder gaan tot een uur of vier langs de laatste gps-punten. Aan het einde komen alle groepen terug bij het startpunt. De organisatie verzamelt hier alle gps-apparatuur en vragenlijsten van de deelnemers. Na ongeveer twintig tot dertig minuten is er een uitslag bekend en kunnen de prijzen worden verdeeld. Daarna sluiten we af en is de speurtocht ten einde.

Wij hopen uiteraard dat er zich elke maand weer vijftig deelnemers zich aanmelden voor onze gps-tracking speurtocht. Wij nodigen u daarom van harte uit om u aan te melden via deze website. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier. Wij hopen u te mogen verwelkomen op onze eerstvolgende gps-tracking speurtocht!

LeovegasAmazingkids